- Ford, cel mai mare producător de vehicule din SUA, își va folosi puterea de cumpărare pentru a impulsiona tehnologiile curate emergente, ca parte a First Movers Coalition.
- În calitate de membru fondator al noului sector al coaliției, dedicat aluminiului, Ford se angajează ca cel puțin 10% din achizițiile sale de aluminiu primar să aibă emisii de carbon aproape zero până în 2030.
- Ford depune eforturi pentru a atinge o amprentă de carbon neutră la nivel global cel târziu în 2050 și dezvoltă un lanț de aprovizionare ecologic pentru oțel și aluminiu, care să susțină angajamentele companiei față de sustenabilitate și drepturile omului.
DEARBORN, Michigan, 25 mai 2022 – Astăzi, Ford Motor Company a anunțat că se va alătura First Movers Coalition, o inițiativă globală de valorificare a puterii de cumpărare și a lanțurilor de aprovizionare pentru a crea piețe timpurii pentru tehnologii inovatoare de energie curată. Ford produce mai multe vehicule în SUA și angajează mai mulți muncitori pe oră în America decât orice alt producător auto.
„Ford are o experiență solidă de a deschide drumuri noi în ceea ce privește sustenabilitatea automobilelor, de la a fi singurul producător de automobile american cu gamă largă care a sprijinit California în adoptarea unor standarde mai puternice de emisii ale vehiculelor, până la a fi primul producător de automobile care s-a alăturat acțiunii Better Climate Challenge a Departamentului de Energie și s-a angajat pentru reducerea emisiilor noastre din producție la începutul acestui an. Și acum, ca parte a First Movers Coalition, țintim impactul lanțului nostru de aprovizionare asupra mediului, prin investiții în oțel și aluminiu ecologic”, a declarat Chris Smith, directorul general pentru afaceri guvernamentale Ford. „Împreună, această coaliție are potențialul de a construi viitorul transportului cu emisii zero, benefic pentru oameni și planetă și bun pentru afaceri.”
Peste 50 de companii cu o valoare de piață colectivă de aproximativ 8,5 trilioane de dolari, pe cinci continente, alcătuiesc acum coaliția pentru a ajuta la comercializarea tehnologiilor cu emisii zero. La rândul său, Ford se angajează să cumpere cel puțin 10% oțel și aluminiu cu amprentă de carbon aproape de zero până în 2030. Compania lucrează pentru a obține o amprentă de carbon neutră la nivel global în vehiculele, operațiunile și lanțul său de aprovizionare până în 2050, existând obiective intermediare până în 2035.
„Atingerea unei amprente de carbon neutre până în 2050 este posibilă dacă investim în tehnologiile potrivite și le aducem la scară în următorul deceniu”, a declarat Sue Slaughter, directorul de sustenabilitate al lanțului de aprovizionare Ford. „Prin alăturarea la First Movers Coalition, Ford semnalează pieței că dorim să colaborăm cu furnizorii noștri pentru a obține oțel și aluminiu verde, viabile din punct de vedere comercial. Intenția și semnificația angajamentului nostru de astăzi au potențialul de a ajuta la construirea economiei net-zero.”
Pentru a concura și a câștiga într-o nouă eră a vehiculelor electrice și conectate, Ford intenționează să investească peste 50 de miliarde de dolari la nivel global între 2022 și 2026 pentru a dezvolta vehicule electrice și bateriile care le alimentează. Aceste investiții vor crea noi locuri de muncă și vor dezvolta un lanț de aprovizionare care susține angajamentele Ford față de sustenabilitate și drepturile omului.
Ford reciclează deja până la 9 milioane de kg de aluminiu în fiecare lună la unitățile sale Dearborn Stamping, Kentucky Truck și Buffalo Stamping. Fabricarea aluminiului reciclat necesită doar aproximativ 5% din energia necesară pentru a face aluminiu nou, potrivit Asociației Aluminiului.
Condusă de Forumul Economic Mondial și Guvernul SUA, First Movers Coalition vizează sectoare precum aluminiu, aviație, produse chimice, beton, transport maritim, oțel și camioane, care sunt responsabile pentru 30% din emisiile globale - o proporție care se estimează că va crește la peste 50% până la jumătatea secolului fără progrese urgente în domeniul inovației în tehnologie curată. Potrivit Forumului Economic Mondial, aluminiul este responsabil pentru 2% din emisiile globale.
La cea de-a 26-a conferință a Națiunilor Unite privind schimbările climatice, Ford s-a alăturat RouteZero, o coaliție globală pentru a reduce încălzirea globală, depunând eforturi pentru ca vânzările de mașini și camionete noi să nu aibă emisii până în 2040 la nivel global și nu mai târziu de 2035, pe piețele de top. Pentru Europa, compania a anunțat în luna martie că vizează zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din regiune și o amprentă neutră de carbon a fabricilor, logisticii și furnizorilor Ford până în 2035.
Despre First Movers Coalition puteți găsi mai multe informații aici.